marți, 25 noiembrie 2008

Narkiss : un bal muncitoresc

Text scris de "Narkiss" :

Daaa... nu cu prea mare tam-tam s-a facut promovarea Balului Muncitoresc 2008 ...bal care a unit o liga si o asociatie , Liga Studentilor Electronisti Ieseni si respectiv Asociatia Studentilor Informaticieni Ieseni.
Dar sa trecem la subiect...balul a avut loc in club Skye un club respectat cu un mare prestigiu,iar pe deasupra au venit Conector si Vama. Sa incepem cu inceputul care este inceputul (cum bine zicea o prietena de-a mea)...pe anunturi era scris destul de marishor ca sa fim la ora 7 30 la club pentru a prinde mult doritele cartele cu numar de la Orange de 4 euro...dar pentru ca asteptarea sa fie mai incitanta abia la ora 8 s-au deschis usile si lumea (ca turma de oi) se imbulzea sa intre inaintea celorlalti ca sa prina o cartelutza...un loc'sor bun de a privi balul iar altii loc la toaleta(:)) ca de... era frig afara si tevile au inghetat,iar knd au intrat la caldurica....stiti ce vreau sa zic). Bun balul propriu-zis...lupta "acerba" intre concurenti a lasat de dorit mai mult decat m-am asteptat, adica perechile nu dansau de parca ar fi facut vre-o repetitie ceva...sau macar sa fi facut cunostinta inainte de a intra pe scena la dans toti la pamant in afara de baiatul de la perechea nr.2 care se chinuia sa o invete pe coechipiera lui sa danseze cat de cat acolo, la creativitate au fost mai originali dar cei mai cei a fost perechea nr.6 -"cu politista sexy"-,iar in rest a fost prea penibil sa-mi aduc aminte] ,cred ca balul de la Procopiu a avut perechi mult mai prestante.....astea fiind criticele.....

Concertele celor de la Conector si Vama au fost superbe.... Conector a incercat sa destinda publicul [care "se uitau ca viteii la poarta noua" scuze de expresie] sa-i adune in jurul lui....sa determine fetele sa danseze ...sa se distreze (caci pana la urma despre asta era vorba)...si sa dedice cate o melodie deferitelor clase de fete din sala. In schimb Vama chiar a facut show...unul din cele mai bune "in doors" as putea spune (ve-ti spune ca sunt roaker ca nuj ce...sincer I don't care) consider ca punctul culminant a fost solo-ul pianistului care la un moment dat nu mai avea parti ale corpului cu care sa loveasca clapele...si partida de amor dintre Tudor Chirila si chitaristul cu care de 8 ani cantau impreuna. Melodia "Hotel Cismigiu" chiar a fost simtita de toti spectatorii la unison...dar fiind faptul ca ale noastre camine lasa de dorit (cei drept nu toate...doar o parte).

Despre "after party" nu va pot spune mare lucru, pentru ca sincer ma durea capul de la aerul rece care venea din aerotermele alea...dar din ce am auzit de la prieteni ...s-au pus aceleasi mult uzate melodii ca in orice seara normala.
Astept pareri si lamuriri depre bal...

miercuri, 19 noiembrie 2008

... bani pentru sonia ...


... banii ... ce sunt banii ? de ce depindem asa de mult de ei ?
... Sonia ... o fetita cu probleme la inima ... are nevoie de bani ! are nevoie de bani ... pentru a putea trai !
... voi posta aici ... cuvintele scrise de Cristiana Geambasu ... bunica fetitei ...

- - -
Sonia s-a născut pe 06.06.2007 cu grave malformaţii cardiace. Diagnosticul ei este
dextrocardie (inima în partea dreaptă), atrezie de arteră pulmonară (îi lipseşte artera pulmonară), transpoziţie corectata de mari vase (discordanţă atrio ventricualră şi ventriculo-arterială), DSV(defect de sept intre-ventricular), DSA ( defect de sept inter-atrial).
Până acum, Sonia a suferit 2 intervenţii chirurgicale paleative, la 2 luni şi la 11 luni. Mai are însă nevoie de o intervenţie corectoare fără de care nu va putea trăi. Datorită particularităţii malformaţiei, inima ei funcţionează normal acum, dar prin întârzierea realizării corecţiei, ventriculul drept ce pompează sângele către organism va ceda treptat, iar atunci inima ei nu va mai putea fi recuperată.

Timpul este foarte important pentru Sonia.

Operaţiile paleative au avut loc la Munchen, Germania, la clinica Deutsches Herzzentrum.. In ambele situaţii revenirea Soniei a fost spectaculoasă: luptă pentru VIAŢA EI care acum înseamnă un TUB DE GORETEX de 4,5 mm prin care i se irigă plămânii.

După a doua intervenţie, şeful secţiei de chirurgie, cel care a operat-o, a anunţat că o corecţie prin care ventriculul stâng să devină ventricul sistemic iese din discuţie. Soluţiile de reconstrucţie a inimioarei Soniei oferite de clinica din Germania presupun o mai slabă calitatea a vieţii şi o mai scurtă durată a acesteia.

Singura clinică ce ne-a propus o soluţie viabilă este Children’s Hospital din Boston, USA. Aici s-a stabilit că se poate realiza o corecţie cu ventriculul stâng ca ventricul sistemic. Timpul propus pentru realizarea acestei intervenţii este începutul lunii ianuarie, dincolo de care viaţa ei va fi pusă în pericol. Plămânii ei sunt irigaţi datorită tubuleţului de GoreTex, iar Sonia va creste şi tubul va rămâne mic, nemaiputând asigura vascularizarea suficientă a acestora. Dacă operaţia nu se realizează până la această limită, şansele ei de a supravieţui scad considerabil. Lipsa de oxigen din sânge duce la o proastă funcţionare a organelor interne şi treptat spre deces.

Malformaţia Soniei este atât de complicată, încât puţine, foarte puţine clinici din lume au experienţa în rezolvarea chirurgicală a cazului, iar Children’s Hospital din Boston este una dintre ele (monitorizează cazuri similare, operate acum aproximativ 15 ani, acestea prezentând o evoluţie favorabilă).

Pe aceste baze medicul pediatru al Soniei a ales astfel: în SUA chirurgii oferă o soluţie mai bună care presupune o viaţă aproape normală (doar fără sport intens). Cu medicaţia şi controale periodice, Sonia poate fi un copil normal, dar fără sport de performanţă. Exista performanta însă şi în alte domenii…

Pentru toate acestea e nevoie însă de bani, de mulţi bani pe care părinţii nu îi mai au. Intervine în plus şi factorul timp (începutul lunii ianuarie 2009): operaţia nu se poate face decât după ce întreaga sumă este virată în contul spitalului.

Ajutor preţios
Devizul operaţiei este de 88.500 USD, dar mama a fost sfătuită să aibă disponibilă cel puţin o sumă de 130.000 USD, deoarece după operaţie poate interveni orice iar după externare trebuie realizată o urmărire a evoluţiei copilului timp de cel puţin 4 săptămâni înainte de a pleca spre ţară (o zi de spitalizare în plus, la terapie intensivă, costă 3.300 USD).

Este nedrept ca viaţa unui copil este apreciată în euro sau dolari, dar PUTEM să-i dăm Soniei şansa unei vieţi normale. Orice ajutor financiar este binevenit:

Cont BRD (RON):RO84BRDE441SV93643704410, Sucursala Unirea

Cont BRD (USD): RO77BRDE441SV93168544410, Sucursala Unirea

Cont BRD (EURO): RO69BRDE441SV93168704410, Sucursala Unirea

Titular conturi: mama fetiţei, Oana Geambaşu, Bucureşti

- - -

... pe mine m`a impresionat cazul acestei fetite ... si sper ca si pe voi la fel ...
... voi incerca sa fac tot ce pot ... ca sa ajut in acest caz ... voi incerca sa strang bani pentru aceasta fetita care ... ARE DREPTUL LA VIATA !
... orice ajutor ... este primit ! ... cu fiecare leu strans ... Sonia poate spera la viata !
... ajuta si tu ... cu bani ... sau pur si simplu` prin trimiterea acestui mesaj ... persoanelor din lista ta de messenger ...
... pentru cei din Vaslui ... vrem ... eu ... alaturi de alte persoane ... sa organizam o strangere de fonduri pentru Sonia ... si ... daca vreti sa va alaturati ... sunteti bine veniti !
... astept comentarii ... astept sprijin din partea voastra !

marți, 18 noiembrie 2008

... misogin de inchiriat ...

... cu totii am auzit ca ... femeilor le place sa auda vorbe frumoase ... cum ar fi "te iubesc" sau "mi`a placut foarte mult mancarea facuta de tine" ... ca femeile sunt fiinte iubitoare ... care cauta afectiune ... mangaiere ... care cauta sa fie protejate ... si stranse in brate de iubitii lor ...
... insa majoritatea femeilor vor sa auda vorbe de genu` "pune`te capra sa te f*t" ... sau ... "c***o spala`mi hainele !" ... multe din ele viseaza sa fie alaturi de tipi puternici ... de care sa fie injosite in fiecare zi ... viseaza la partide de sex multiorgasmice ... la fel si fel de fantezii !
... sunt c*****e fara care n`am putea trai ... sunt cele care ne f*t la propriu si la figurat ... oricat de mult le`am f**e noi !
... cand sunt in pat sunt ca niste pisici in calduri ... care zbiara dupa placerea unui orgasm ... sunt dependente de asta !
... ne lasam de multe ori pacaliti ... de partea fragila a femeii ... si cautam sa o protejam ... sa o ferim de greutati ... dar e prea monoton pentru ele ... vor puse in genunchi ... supuse la perversiuni !
... stiu ce iti doresti ... in secret ... ! asta ma face automat cel mai bun misogin din viata ta si spre norocul tau ... acum ma poti inchiria !

ANUNUT IMPORTANT !!! Misogin de inchiriat ... pret negociabil ... relatii la GunoierSocial@yahoo.com ! ( pentru comenzile inafara orasului Vaslui se adauga taxe de transport )

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

... balul bobocilor - LMK ...

... desi eram foarte obosit ... ca ma trezisem de dimineata si nici nu apucasem sa dorm prea mult ... am fost la balul bobocilor al Liceului Mihail Kogalniceanu ( LMK ) ... foarte multa lume ... agitatie mare ... pentru ca vin cei de la formatia Coma ...
... nu sunt eu un prea mare ascultator de muzica ... ca sa ma dau cu parerea in privinta calitatii melodiilor lor ... insa ... ma pot da cu parerea despre alte lucruri ... unu din tipii de la aceasta formatie tipa "hai LeMeCe" ... mult a mai durat pana i`a spus colegu` de formatie ca se numeste LMK ...
... mai multe despre aceasta formatie ... nu pot sa spun ... personal ... nu mi`a placut ... dar am vazut 2 grupuri de fete si baieti care ... erau chiar entuziasmati de faptu` ca trupa Coma a venit la liceul lor ...
... au fost probleme cu sunetul ... s`au auzit multe ... sunete de alea inalte care iti infunda urechile ...
... ca spectacol ... cel putin cat am fost eu in sala ( am mai iesit sa mai fumez cate o tigara ) ... a mers destul de bine ... si sincer ma asteptam la lucrul asta din partea LMK`ului ...
... ca momente artistice ... am retinut ... pe Mario ( nu stiu cum il cheama dar daca ati fost stiti de cine vorbesc ) ... mi-a placut de inger si de cupidon ... de tipu` cu "da`mi inapoi ceasu`" - tip care a fost genial pe tot parcursu` concursului ... si de acea formatie ... in care a dansat un tip micut ( din cate stiu eu il cheama cosmin ) cu niste fete ...
... ca organizare a fost oke ... totusi au existat lucruri care ... nu au fost prea bine puse la punct ...
... nu stiu exact ce concurenta a trebuit sa guste niste "ingrediente" care defapt s`au dovedit a fi fructe ... o tipa blonda care prezenta ... a intrebat care sunt culorile primare ... i s`a raspuns "rosu ... galben si albastru" iar ea ... s`a uitat pe foi ca sa poata confirma ca raspunsul este bun ( s`a uitat putin pana a gasit ) ... si nu in ultimul rand ... tipele care nu stiau carui concurent sa`i dea premiu ... faza care a fost prea tare ... pe la toti concurentii au trecut ... numa` la ala caruia trebuiau sa`i inmaneze premiul n`au fost ...
... se poate totusi ... ca ... din cauza emotiilor sa se fi intamplat asta ...
... in discoteca ... foarte frumos ... vreo jumatate de ora ... dupa care a fost foarte aglomerat ... incat nu prea mai aveai loc sa te desfasori ... totusi am fost placut surprins ca era aglomerat din cauza multor fete frumoase de la LMK ...
... din cate stiu eu ... nu s`a luat lumea la bataie ... si asta e un lucru de laudat ... pentru ca ... n`am mai fost de mult la un bal ... la care sa nu iasa cu un scandal ...
... batai n`au fost probabil pentru ca ... nu s`a permis consumul de bauturi cu scandal ... insa barmanii au mai dat pe ascuns cate o bericica ...
... am plecat din discoteca pe la 12 cred ... eram foarte obosit ... mi se facuse rau din cauza oboselii ... asa ca n`am apucat sa il vad pe Grasu` XXL ...

... voi ce parere aveti ? cum a fost balul ? cum s`a descurcat Grasu` XXL ?

joi, 13 noiembrie 2008

... bruneta de la LMK ...


... va rog sa cititi intai "... eleve baute - alcool in LMK ..."
... bruneta de la LMK ... se hotaraste astazi ... sa imi trimita 6 pagini de caiet ... pe care ... in scris ... povesteste cum s`au intamplat lucrurile din punctul ei de vedere ...
... urmatorul text nu imi apartine ... eu doar l`am transcris in format electronic pentru a`l posta pe blog ... asa ca daca sunt unele greseli de scriere ... sunt ale mele ... si daca sunt greseli de exprimare ... sunt ale ei ...

- - -
Deci sa va spun si eu cum s-a intamplat.La ora 12:00 am vrut sa mergem sa bem o cafea in club K, ne hotarasem din ora de la 11:00 la 12:00 si ne gandeam sa punem bani si sa ne luam ceva tare de baut. In pauza, ne-am razgandit si ne-am hotarat sa luam o sticla sa bem si sa mergem in spatele clubului sa bem. Am mers la magazin, am pus jumi-juma (la prima sticla) si apoi ne-am dus in spatele clubului (cu sticla in ghiozdan) si ne-am asezat acolo. Eu am desfacut ghiozdanul, ea a luat sticla, a desfacut-o (eu imi aprindeam o tigara) si a baut. Mi-a zis sa bem mai repede pentru ca se suna in curand si vin in spate astia la fumat si eu luam o gura, ea o gura. Fumam si eu si ea, dar trebuie sa recunosc ca eu fumasem destul de mult, iar ea vreo 2-3 tigari mentolate, asa, si vreau sa zic ca ea desi zice ca a incercat sa ma opreasca, nu e adevarat, din contra. Tot imi zice "hai odata, ca e tariu ! si se suna !" si pana la urma am terminat sticla, bausem jumi-juma, dupa aceea ne-am hotarat sa mergem sa mai luam o sticla de altceva ... bun ... si am mers repede tot acolo si am baut-o super repede "mergea" sticla de la una la alta si spunea "mai bea, ca eu am luat 3 guri" si radeam ca eram ametita, apoi s-a sunat, mi se facuse rau, deoarece am baut, pe stomacum gol, mancasem doar cativa covrigei, iar dimineata luasem un fel de antibiotice si pur si simplu mi s-a facut rau tare nefiind oboisnuita cu asa bautura. Ca tot omu mai beau unu, 2 pahare de vin, de bere si atat si niciodata nu am ametit, deloc, mai ales sa mi se faca rau.Cat am mai stat lumea se adunase la fumat si ne intrebase ce am patit si le-am spus amandoua "am baut". In fine, apoi am mers spre internat, la informatica, si mergeam aiurea, na eram ametite, am ajuns cu greu sus la ora. Ne tineam de bara , ca na, se intelege. Am ajuns la ora, ne-am asezat una langa alta la calculator si mi s-a facut rau. Am alunecat de pe scaun sub birou si m-au scos doua colege impreuna cu tipa cu care am baut. Nu m-am mai putut tine pe picioare si am cazut pe hol langa usa si fetele au incercat sa ma ajute sa ma ridic, sa ma duca in baia din liceu si acolo am lesinat langa calorifer. Am auzit ca a venit femeia de serviciu si m-a scos afara, pe trepte impreuna cu fetele.
Vreau sa precizez ca blonda intreba pe toata lumea daca au bani de taxi si ii ziceam sa ma duca acasa la ea, dar zicea ca e cu mama ei acasa si tot am insistat si a fost de acord pana la urma, dar cand m-au dus pe trepte, lumea deja incepuse sa se adune in jurul meu, iar cand taxiul a venit blonda a plecat acasa iar eu am ramas acolo. A venit profu` afara, directoarea, asistenta, administratorul si s-au gandit sa cheme ambulanta. O colega a zis ca o cheama ea pe mama mea. In fine apoi a venit ambulanta si in timpul cat am asteptat sa vina se sunase de pauza si ieseau elevii de la ore, si na logic ca m-au vazut acolo, aproape inconstienta. In scurt timp a venit ambulanta, mi-au pus perfuzie, m-au urcat pe pat, m-au legat si am plecat la spital ... ei si bla, bla, bla de aici incolo.
Cam asta s-a intamplat. Nu stiu ce va place sa mai bagati de la voi, sa faceti atata panarama de la o chestie facuta dintr-o prostie. Nu am baut ca aveam probleme sau ca eram suparate ca era greva si nu faceam ore. E o prostie !
Nu ne asteptam sa se ajunga aici ...
- - -

... prin textu` asta ... domnisoara Andreea ... eleva la LMK ( precizez ca invata la LMK doar pentru a`mi pune lumea`n cap ... sa spuna ca am ceva cu liceul lor ) ... a cam dat pe fata ... ceea ce incerca doamna directoare sa musamalizeze ... si ... daca tot am adus vorba de doamna directoare ... am sa o rog sa nu se mai straduiasca sa caute persoanele care ... au scos informatiile din liceu ... n`are rost ... pana la urma tot fetele cu pricina ... ne`au povestit cum au stat lucrurile ...
... hmmm ... cam atat cred ... sa vedem daca nu cumva ... si doamna directoare are ceva de spus ... si ... daca are ... o invit sa`mi trimita un mail la GunoierSocial@yahoo.com ...
... pentru cei ce vor o amintire de la Andreea ... scot la licitatie cele 6 pagini scrise de ea ... licitatie care va incepe de la ... hmmm ... sa zicem 100 de mii de lei vechi ... cine da mai mult ???
... toate cele bune !

marți, 11 noiembrie 2008

... blonda de la LMK ...


... va rog sa cititi intai "... eleve baute - alcool in LMK ..."
... astazi ... dupa toata vorbaria despre cele doua fete de la Liceul Mihail Kogalniceanu ( LMK ) ... fata blonda ( n`a vrut ca numele ei sa fie dezvaluit ) ... mi`a povestit ca ... lucrurile n`au stat chiar asa ... fapt pentru care am rugat`o sa imi trimite un mail cu varianta ei ...
... asa ca ... va invit sa cititi textul de mai jos ... text care nu imi apartine ... text scris de "blonda de la LMK" ...



- - -
Deci, să explic cum s-a întâmplat înainte să mă judece cineva: totul începe ca o glumă: două guri de băutură pentru amuzament. Eu mi-am avertizat ,,prietena”:,, ai grijă poate ţi se face rău opreşte-te.” Răspunsul ei:,,Ha ha ha, ha ha ha!” Apoi ia a doua sticlă, ţin să precizez că ea o cumpără şi aceeaşi chestie, râde şi continuă să bea...la ora de informatică i se face rău, vomită şi normal că m-am speriat dar nu am lăsat-o singură, am dus-o la baie să îi dau cu nişte apă pe faţă poate îşi revine. Nimic. Vine femeia de servici, o duce afară, eu încerc să strâng bani pentru un taxi să o iau la mine că tot îmi spunea că nu vrea să o vadă nimeni în starea în care era. Am rugat pe cine am găsit să mă ajute să o iau cu taxiul la mine acasă ca să îşi poată reveni, apoi vine asistenta şi spune că mai bine cheamă ambulanţa. Ce puteam să îi mai fac?
Şi cam asta s-a întâmplat. Cum puteam eu să o ajut să îşi revină dacă aveam ceva? Singura mea greşeală a fost că am mers cu ea. Restul a depins normal tot de ea, nu de mine. Nu i-am băgat eu băutura pe gât, din contra am încercat să o avertizez, să o ajut, dar uite că nu s-a putut.
Aşa că mai întâi informaţi-vă cum s-a întâmplat în realitate şi apoi spuneţi-vă părerea! Eu mă bucur că am putut să explic. Acum depinde de fiecare cum judecă situaţia.

Mulţumesc.
- - -

... astea fiind spuse ... va las pe voi sa trageti concluziile ... si ... sa speram ca si "fata bruneta" de la LMK ... va dori sa spuna ceva !

... eleve baute - alcool in LMK ...


... cand eram pe cale sa intru in panica ... pe motiv ca nu mai gaseam nici un subiect despre care sa scriu ... se intampla minunea !
... doua fete ... eleve la ... Liceul Mihail Kogalniceanu ( LMK ) Vaslui ... se imbata crita ... in timp ce erau la scoala ...
... asa ca profit de ocazie ... si voi incerca sa va povestesc cam cum s`au intamplat lucrurile ...
... fetitele astea doua ... s`au gandit ele ... ca ar mai inveseli putin atmosfera ... cu putina vodka ... zis si facut !
... fac cheta ... cumpara o sticluta de vodka ... si se apuca de baut ... dupa ce au baut fetele noastre cateva guri bune ... blonda se opreste ... spunand ca nu mai poate bea ... insa bruneta ... tipa cu stil de "emo-kid" ( ca ma mir cum de si`a luat vodka in loc sa`si ia viata ) ... a continuat sa bea spunand "lasa ba ca eu pot..pe mine ma tine" ...

... dupa ce dau pe gat toata sticla ... fetele intra in clasa razand ...
... la scurt timp dupa asta ... brunetei i se face rau ... stari de greata ... senzatii de voma ...
... isi cer voie sa iasa afara ... se duc la baie ... loc in care bruneta lesina ...
... blonda ... speriata ... cu gandul ca va intra la belele ... isi abandoneaza tovarasa de pahar ... lesinata in baie ... cheama un taxi si pleaca ...
... femeia de servici ... o gaseste pe fata in baie ... si ... suna la salvare ...

... acum na ... parerea mea e ca fetelor li se facuse sete ... la ce soare a fost ... cred si eu ... dar de unde o`r fi cumparat ele sucul de prune ... ? inca se mai poarta vanzarea de bauturi alcoolice "pe sub mana" in apropierea scolilor ?
... sunt curios cum i`o fi stat taticului de bruneta ... cand a auzit ca odrasla lui e la spital in coma alcoolica ... si nu la scoala ... cum ar fi fost normal ...
... pozele ... au fost luate de pe conturile lor de hi5 ... pe care deocamdata n`am de gand sa le postez pe blog ... insa am sa dau id`urile lor (le`am dat ... dar intre timp le`am sters la rugamintile fetelor)... pentru baietii care se ofera sa le dea ceva de baut ... sa se drege ... ca pana la urma ... "cui pe cui se scoate" ... AR MAI MERGE O VODKA !

... mai aveti comentarii de facut ? cunoasteti fetele personal ? ce fel de fete sunt ele ? mai au si alte "vicii" ? sa inteleg ca vodka e bautura lor preferata sau asta beau doar cand sunt in timpul orelor ? voi ce parere aveti in legatura cu toate astea ? sunt foarte curios !

... pentru a citi ce a povestit fata blonda despre asta intra pe "... blonda de la LMK ..."
... pentru a citi ce a povestit fata bruneta despre asta intra pe "... bruneta de la LMK ..."

joi, 6 noiembrie 2008

... citez ca sa fiu citat - de politie ...

... traim intr`o tara in care "vecinu este un fost securist" ... in care marea majoritate a parlamentarilor vorbesc despre problemele poporului "ca un virgin despre vagin" ... in care "mass`media e samponul cu care se spala creierii" ... in care "societatea iti formeaza idei boschetaresti" ... o tara in care "pana si prea`fericitu` teoptist e trist" ...
... multi oameni politici nu stiu ca atunci "cand te speli pe maini si nu mananci nimic e saracie" ... nu stiu ca e "tragedie cand iti fug gandacii din bucatarie" ... nu stiu ca in casele noastre "frigiderul e ala nudist ... care o arde gol mereu" ...
... pana la urma "cand n`ai bani vrei bani ... cand ai bani vrei bani mai multi" iar cu totii stim ca "banul e ochiul dracului ... iar eu sunt cel ce vrea sa`l lase orb" cu totii vrem ... la fel si "popa pana nu primeste banii nu se`nchina" ... un lucru foarte important pe care noi il uitam este ca atunci cand vei muri "din tot ce ai ... cel mai scump lucru ... nu costa nimic" ...
... nu mai casca gura la tot ce scriu ... "pune`ti proteza ... urmeaza antiteza" ...
... "in aceasta cultura prea mult se fura" ... de aceea unii sunt foarte saraci si altii foarte bogati ... de aceea avem "boli diferite" insa de tratat ... "se trateaza doar cel care isi permite" ...
... de ce voi parlamentarii "ne`ati vandut la straini ... stabunii mei nu le`ar fi dat nici macar un pahar de vin ... ci venin" ... de ce "ne pui sa ne sarutam cu toate curvele perverse" ... de ce "tot facem compromisuri ... cand europa nu ne vrea" ...?
... "am devenit oameni slabi ... si de asta ne conduc altii" asa ca "nene iancule canta`ne - noi suntem romani - aminteste`ne ca suntem aici in veci stapani" ...
... bai Vadime ... "in curand o sa`l faci pe diavol sa se teama pentru slujba lui" asa ca eu iti spun prieteneste "frate nu te mai baga" in politica "vezi`ti de treaba ta" ... altfel "o sa ma intorc sa ma razbun pe voi ... ca un strigoi" ...
... "combina ta ... e cea care nu face combinatii" ... dar o tii in sufrageria vilei tale "ca sa auzi cum canta toti dezaxatii" precum nicolae guta si alti manelisti ...
... traim asa pentru ca "atat de multi stiu doar cat au vrut altii sa stie" ... sunt oameni carora "nu le place in gara centrala ... vor sa opreasca`n halta" ... care raman indiferenti la ce se intampla in tara asta ... si se multumesc cu putinele informatii date de alte persoane ...
... "e greu cand nu gasesti pentru ce sa mai traiesti" ... poate singurul motiv pentru care mai traim e sexul ... asa ca hai sa ne vedem in parlament si sa facem un sex in grup ... insa aveti grija ... ca eu "prin sex in grup eu inteleg sa dau m**e la toata lumea" ...
... "trag un fum si tin" ...
... pe final traim intr`o tara in care "sunt copii ce cred ca daca fumezi iarba poti sa mori" ... o tara in care "somer e deseori un absolvent de facultate" ... asa ca tine minte "e o lume plina de rechini ... esti doar un peste" deci trebuie sa ai mare grija pe cine votezi ca altfel "te pui in situatia de a fi lasat a nimanui" ... mai ales ca ... la fel ca mine ... "ai fi vrut un alt scenariu pentru filmul vietii tale" asta pentru ca sunt "prea multe nopti albe si zile negre" ...
... inca o data ... atentie mare la cei care au "prea multa aroganta atunci cand predica" ... pentru ca altfel nu vei putea "sa fugi de toate aceaste ganduri ce`ti fac noptile prea lungi" ...

... asa ca ROMANI ... "treziti`va odata pentru totdeauna ... sau macar daca vreti sa va imbatati ... IMBATATI`VA PE RAND ! NU TOTI ODATA !"

marți, 4 noiembrie 2008

Roxana : se vor invata

Text scris de "Roxana"

Dupa un timp indelungat omul vrea sa invete sa perceapa diferenta dintre a avea pe cineva alaturi si a fi singur...
Shi invatza k amoru’ nu inseamna a te culca cu cineva,si k a avea pe cineva alaturi nu e acelasi lucru cu starea de siguranta,si tot asha omul incepe sa invetze...
Siii dupa un timp omul invatza k intr-adevar are fortza,si este valoros...si cu fiecare zi care trece omul tot invatza...cu timpul poti invatza k a sta alaturi de o persoana pt. K iti ofera un viitor mai bun(sau prezent) inseamna k mai devreme sau mai tarziu o sa vrei sa te intorci la trecutul tau plicticos...cu timpul omul o sa inteleaga k doar cel care e capabil sa-l iubeasca cu defectele sale,fara sa-l oblige sa se schimbe,ii poate aduce toata fericirea pe care si-o doreste....iti vei da seama cu timpul k dak stai cu ea doar k sa nu fii singur o vei ajunge o data si-o data sa nu mai vrei sa o vezi...cu timpul o sa ajungi sa intelegi k toti prietenii tai adevarati sunt numarati...si ca persoana care nu lupta pt ei o sa se trezeasca intr-un cerc...acel cerc fiind format numai de prieteni falshi...cu timpul mai invetzi k nijte vorbe spuse la manie unei pers dragi sau unui om oarecare...pot continua tot restul vietii sa faca rau celui ranit...tot cu timpul o sa intelegi k dak ai ranit GRAV pe cineva...e posibil k iubirea(prietenia) lui sa nu mai fie niciodata la intensitate maxima...cu timpul iti vei da seama k o sa iti fie dor de prietenii pe care i-ai lasat in urma...k orice experienta traita alaturi de fiecare prieten,nu se va mai repeta niciodata...revenind la realitate iti vei da seama k cel mai bine nu era viitorul ci momentele pe care le traiai exact in acele momente...cu timpul iti vei da seama k cel care uraste,umileste si dispretuieste o fiinta...mai traziu va suferi aceeasi ura...aceeasi umilinta...acelasi dispret dar dublate..ridicate la puteri mari...TOATE ACESTEA SE VOR INVATZA CU TIMPUL(CRED)

luni, 3 noiembrie 2008

... profii cu greva / elevii cu revolutia ...

... obosit de prea multe lucruri ... ma asez pe fotoliu ... imi aprind o tigara bine facuta ... trag un fum ... il tin in piept ... si ... ma apuc sa scriu ...
... am fost astazi la o intrunire ... la care s`a vorbit in mare despre ... sistemul de invatamant ... profesori ... si elevi ...
... e adevarat ! sistemul de invatamant in romania este jalnic ... trebuie schimbat total !
... spunem despre copii nostrii ca au avut norocul sa se nasca intr`o tara libera ... intr`o tara democrata ... insa ii inscriem in scoli in care majoritatea profesorilor sunt batrani ... care nu s`au adaptat ... care au ramas intacti in gandire ... dupa revolutie ...
... multi profesori batrani inca mai au poze cu nea`nicu`decedatu` puse in rama ... si agatate undeva sus pe perete la loc de cinste ...
... cand eram in generala ... deasupra tablei aveam o poza cu "prea`impuscatu`" Nicolae Ceausescu ... dar asta nu a insemnat nimic pentru parintii mei care ... gandeau ceva de genu` "mai bine profesori batrani ... prin mana carora au trecut multe serii de copii decat profesori abia iesiti de pe bancile scolii" ...
... scolit de comunisti ... profesori care au avut mereu "chelfaneala" ca metoda alternativa de invatamant ... ma gandesc acum ... la profesori ca la "bau`bau" ...
... astazi la intrunire ... un profesor ... a spus ca ii este frica la catedra ... pentru ca elevii ii iau catalogu` si i`l dau de cap ( ii recomand sa vorbeasca cu fostii mei profesori din liceu ... si apoi sa multumeasca celui de sus ca nu i`am fost elev )
... se mira lumea ca ... elevii sunt tot mai agresivi cu profesorii ... e normal ca ei sa reactioneze asa ... marea majoritate a elevilor din generatia mea ... au fost batuti ( o parte care nu au devenit agresivi inca sunt batuti ) inca din clasele mici ...
... eu vad normal ca acum ... dupa ce au crescut putin ... sa aplice si ei ... la randul lor cate o "educativa" profesorilor care prin democratie au inteles "dreptu` la a pocni elevul" ...
... eu sunt un fost elev al liceului "Ion Mincu" , Vaslui ... si am avut ocazia sa intalnesc multi profesori de tip "bau`bau" ... nu ma apuc acum sa`i spun pe toti ... ca sunt prea multi ...
... mi`a ramas totusi in minte o "intamplare" cu directorul liceului ... bau`bau magureanu dan ( parca asa il cheama ) ... profesor ... care desi e platit sa invete copii istorie ... le mai arata din cand in cand si cate un croseu de dreapta ...
... pe scurt intamplarea a fost cam asa ...
... o colega navetista ... la inceputul orei se scuza ca nu si`a invatat la istorie ( o eleva destul de buna la invatatura ) pe motiv ca autobuzul i`a intarziat cu o zi inainte si a ajuns acasa foarte tarziu ... asa ca nu a avut timp sa se pregateasca pentru ora de istorie ... atunci "nenea director" s`a suparat foarte tare pe ea ... incat a lovit`o cu fata de banca de a bufnit`o sangele pe nas ...
... nu e normal ... sa se intample astfel de lucruri in scolile unei tari democratice ... ! sistemul de invatamant trebuie schimbat ! un bun inceput ar fi scoaterea la pensie - neplatita a profesorilor de tip "bau`bau" !

... daca profesorii fac greva pentru salarii mai mari ... sfatuiesc elevii sa inceapa o revolutie pentru inlocuirea profesorilor agresivi !
... lasati comentarii cu toate abuzurile care se fac prin scoli ... numele profesorilor care sunt agresivi ( indiferent de oras sau scoala )! vocile elevilor trebuie sa se faca auzite !
... REVOLUTIE !

Scallywag : Ce suntem...ce vom fi

Text scris de "Scallywag"

Daca fiecare din noi am fi o amintire...tu ce ti-ai aminti?
Poi sa vedem...sa va transform in amintiri: Vlad – te-as numi “Viata” si mi-as aminti ca viata e frumoasa, mi-as aminti sa traiesc...as fuma o tigara si as bea o cafea, mi-as aminti de muzica...multa muzica...mi-as aminti o cheia sol plina de Viata; Ana – te-as numi “Fericire” si mi-as aminti sa rad, mi-as aminti sa fiu copil si sa fac din orice un motiv de bucurie si de zambit! As rade...de tine, de mine, de noi, de tot !; Andrei – te-as numi „Gand” si mi-as aminti sa meditez, sa analizez, sa am o masura pentru toate, mi-as aminti sa zbor, sa visez, sa fiu vant si ploaie si luna si soare; Dese – te-as numi „Calm” si mi-as aminti de liniste in mine si cu mine, mi-as aminti sa zambesc la orice, sa nu-mi pierd cumpatul...mi-as aminti sa fiu OM;
Mi-as aminti de un pastel de vara-iarna, sau primavara-toamna. Mi-as aminti ca omul e diferit in fiecare zi, ca se schimba ca libertatea verii in nostalgia toamnei, ca tacerea iernii in caldura primaverii. George e un „Pastel” pentru ca e o amintire a intregilor ani de liceu, e o poezie a schimbarilor.

Numele sunt fictive...insa personajele, „amintirile”...sunt prieteni...sunt colegii mei de viata...cat despre voi...Voi ce v-ati aminti, daca oamenii apropriati voua, ar fi amintiri...curios...

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

... balul bobocilor - procopiu ...

... ziua de ieri ... a fost o zi destul de ... plina ...
... o mica iesire prin oras ... o plimbare la Piatra-Neamt ... si ... balul bococilor de la procopiu ...
... am venit de la piatra destul de ... tarziu ... asa ca nu am apucat decat discoteca de dupa balul bococilor ...
... au fost de toate in discoteca ... de la fete care dansau pe mese pana la batai cu sticle in cap ... si .... asa cum banuiti ... motivul bataii au fost chiar fetele de pe mese ...
... in concluzie toate bune si frumoase ...
... fetele ... nu dansau pe mese ... pentru ca erau niste panarame imbibate in alcool ... chiar nu ... erau asa multe fete care voiau sa se afirme prin dansurile lor incat saracele ... au trebuit sa danseze si pe mese ... din lipsa de spatiu ...
... baietii ... nu s`au batut ca sa arate in fata fetelor cat de "smecheri" sunt ... chiar nu ... ei doar isi aplicau masti cat mai reale pentru halloween ( unuia chiar i`a iesit binisor masca ... cu siguranta isi va speria parintii cand va ajunge acasa ) ...
... la balul asta ... doar baieti "smecheri" ... cu porecle foarte cunoscute in micul nostru oras ( despre care eu n`am auzit niciodata nimic ) si fete ... de bani gata care nu mai pot de "intolite" ce sunt ( mi`au sarit in ochi vreo 4 curele D&G - falsuri normal ) ...
... in concluzie ... nimic special ... nimic iesit din comun ... doar lucruri banale care le intalnesti de fiecare data cand intrii intr`o discoteca din vaslui ...

... astept cu nerabdare balul bobocilor de la LMK ... bal despre care sigur voi avea de scris mai mult ( de data asta vreau sa ajung de la inceput ... si sa stau pana la sfarsit ) ...
... a mai fost cineva la acest bal al bobocilor ? are cineva de adaugat ceva ? vi se pare ca am ratat ceva ?